malkos
Ąžuolinės malkos
Forest
Beržinės malkos
malkos
Pušinės malkos
malkos
Eglinės malkos
malkos
Juodalksnio malkos
malkos
Uosio malkos

Malkos

Malkos – nuo senų laikų visuomenės pripažintas kaip kaitrus, patikimai apšildantis būstus ir kitas patalpas kietasis kuras. Iš Lietuvoje augančių medžių gaminamas malkas galima būtų skirstyti į lapuočių ir spygliuočių malkas. Lyginant kaitrumą, lapuočių malkos yra kaitresnės, todėl mes specializuojamės ir siūlome Jums būtent lapuočių malkas. Tai yra beržo, ąžuolo ir uosio malkos. Beržo malkos – priklauso kaitriausių malkų grupei. Bene populiariausios malkos Lietuvoje, kadangi ir namus gerai sušildys, pirtelę garai iškūrens, puikiai pasitarnautų šašlykų ir kitų patiekalų iškepimui ir pan. O ir malkos kaina lyginant su kitų kaitriausių malkų grupei priklausančių malkų kainomis yra mažiausia. Beržas išdžiūva per beveik metus (priklauso nuo suskaldymo stambumo ir nuo supančio oro sausumo). Ąžuolo malkos – kaip ir beržinės malkos, priklauso kaitriausių malkų grupei. Šios malkos yra šiek tiek kaitresnės nei beržo, tačiau jos džiūva ilgiau. Uosinės malkos – bene švariausios malkos iš visų kaitriausių malkų, nes mažiausiai teršia kaminą. Tačiau jis, kaip ir beržas bei ąžuolas, nesudega nepalikdamas suodžių pėdsakų. Kaminą vis vien reikia valyti. Mažiau nei nuo ąžuolo ar beržo, tačiau tenka. Kūrenant žaliomis malkomis, nesvarbu, kokios rūšies jos bebūtų, kaminas ir katilas užsineš. Tik sausos malkos gerai degdamos išryškina malkų visus privalumus. Uosio kaitrumą galima būtų apibūdinti taip: kaitresnis nei beržas, tačiau ąžuolui šiek tiek nusileidžia.
Close Menu